Covid-19

Information om Covid 19 och hur vaccinationen fortskrider

UPPDATERING   2021-11-26
Notera att det är ännu bara personer som är 65 år och äldre som kan få tid för påfyllnadsdos (dos 3) Covid 19. Så fort vi öppnar upp för dem som är yngre så meddelar vi här. Våra telefoner är hårt belastade och de personer som är akut sjuka måste kunna nå oss. Därför ber vi Dig som är yngre än 65 år att inte ringa utan invänta information om när vaccination för just Din åldersgrupp startar. 

 

UPPDATERING   2021-11-17
Det finns nu många vaccinationstider att boka via 1177.se. Du kan boka tid för att få både Covid-19 påfyllnadsdos och säsongsinfluensan samtidigt. Det går också bra att boka det ena eller det andra vaccinet.

Vi ber Dig hålla fast vid tiden Du bokat. Vi har inte möjlighet att via telefon boka om/tidigarelägga en redan bokad tid. Våra telefoner är hårt belastade och de personer som är akut sjuka måste kunna nå oss.

 

UPPDATERING   2021-11-03
Det går nu att boka påfyllnadsdos (dos 3) Covid-19 för dem som fyllt 65 år. Detta görs enklast via inloggning med Bank-ID på 1177.se. Det måste dock ha gått minst 5 månader sedan Du senast blev vaccinerad mot Covid-19. 
Du kan samtidigt som Du bokar tid för Covid-19 vaccination få vaccin mot Säsongsinfluensan. Notera att Du också kan boka tid och enbart få vaccin för Säsongsinfluensan. Du behöver bara boka EN TID även om Du vill ha två sprutor.

Vi vaccinerar nu enbart med Pfizers vaccin (Comirnaty).

Tänk på att Du inte kan vaccinera Dig om Du är förkyld eller har feber.

Vi har fortsatt ALL Covid-19 vaccinering på Falsterbovägen 79b i Höllviken. 

 

UPPDATERING   2021-10-25
Folkhälsomyndigheten meddelar att Modernas vaccin är fortsatt pausat.
Det är därför beslutat att alla under 30 år och som tidigare fått Modernas vaccin nu skall erbjudas Pfizers vaccin (Comirnaty) Dos 2.
För att boka tid – ring vår “Covidlinje” som Du når via knappval på tel. 040-45 96 50.

 

UPPDATERING   2021-10-20
Alla skolelever mellan 12 och 15 år skall vaccineras på skolorna. De elever som pga sjukdom eller annan anledning missat sin Dos 1 på sin skola kommer att erbjudas vaccination vid tillfället då övriga elever på samma skola får sin Dos 2. Vi vaccinerar alltså inte denna åldersgrupp på vårdcentralen vilket vi ber elever och vårdnadshavare att respektera. Detta är ett beslut som är taget av Region Skåne.  Undantag görs enbart för elever där det föreligger en medicinsk indikation, vilket beslutas av läkare. Vänligen, ring alltså inte vårdcentralen för att boka vaccinationstid om Ditt barn missat tillfället på skolan. Kontakta istället skolsköterska.

 

UPPDATERING   2021-10-15
Lördagen den 16/10 har vi drop-in för alla som är 16 år och äldre (Covid-19 vaccination), Dos 1 och Dos 2. Denna dag ger vi endast Pfizers vaccin (Comirnaty). Välkomna till Falsterbovägen 79b i Höllviken mellan kl. 09.00 – 16.00.

De personer som är födda – 91 eller senare och som har fått Modernas vaccin Dos 1 – kan vi tyvärr inte vaccinera denna dag då Modernas vaccin är pausat. Vi inväntar information från Folkhälsomyndigheten kring denna vaccination.

Vi är i full gång och vaccinerar personer på våra äldreboenden (påfyllnadsdos Covid-19). Vi börjar också i nästa vecka att vaccinera personer som har hemsjukvård.

På våra skolor vaccinerar vi elever i åldrarna 12-15 år och denna aktivitet kommer att fortsätta under ytterligare två veckor. 

 

UPPDATERING   2021-09-29
Vi inväntar information från Region Skåne angående  Dos 3 – vaccination för personer som är 80 år och äldre. Så fort vi vet mer kommer vi att informera här på sidan.

Har Du blivit erbjuden Dos 3 via sjukhuset och vill vaccinera dig hos oss kan Du ringa vår “Covidlinje” som Du når via knappval på tel. 040-45 96 40. För att få Dos 3 måste Du kunna uppvisa kallelsen vid besöket.

Du som fyllt 16 år kan boka tid för både Dos 1 och Dos 2 via 1177.se

 

UPPDATERING   2021-09-24
Om Du via sjukhuset fått erbjudan om en tredje dos vaccin (Covid 19) – så kan vi på Näsets Läkargrupp i Höllviken hjälpa till och ge vaccinet. För att boka vaccinationstid ringer Du vår sk “Covidlinje” som Du når via knappval på tel. 040-45 96 40. För att få dos 3 måste Du kunna uppvisa kallelsen vid besöket.

 

UPPDATERING   2021-09-13
Se föregående uppdatering om vilka som kommer att erbjudas en tredje dos av vaccin (Covid-19).
Notera att anhöriga till dem som blir kallade för Dos 3 – kommer INTE att erbjudas vaccin

 

UPPDATERING   2021-09-06
Region Skåne följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och patienter som fyllt 18 år (eller är äldre) och har allvarlig immunbrist erbjuds en extra dos vaccin (Dos 3) mot Covid-19. Det uppskattas att det i Skåne finns ca 5.200 personer med allvarlig immunbrist. Dessa personer har företrädesvis kontakt med sjukhusens specialistmottagningar och kommer därför att kallas av och vaccineras på sjukhusen i Region Skåne. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

UPPDATERING   2021-09-02
Det finns fortsatt möjlighet för Dig som är i åldersgruppen 16 till 17 år att boka vaccinationstid hos oss på Näsets Läkargrupp, via 1177.se.
Den sk “tidbokstypen” i 1177 som anger åldersgrupp eller fas har just uppdaterats och under en övergångsperiod kan man boka tid genom att antingen välja att klicka på
” Covid 19 vaccination 16-17  år” eller  att klicka på” Covid 19 vaccination Fas 4″. Dvs. välj det alternativ där Du hittar ledig tid som passar. Du är välkommen till vår vaccinationsmottagning på Falsterbovägen 79b i Höllviken. Fyll gärna i hälsodeklarationen hemma och ta med Dig till mottagningen.

 

UPPDATERING   2021-09-01
Det talas nu om att en tredje dos vaccin skall ges till personer med “ett allvarligt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling av en sjukdom”. Många ringer och efterlyser mer information kring detta. Vi inväntar riktlinjer från Region Skåne och så fort vi vet mer kommer vi att informera här.

 

UPPDATERING   2021-08-25
lördag den 28/8, mellan klockan 9 och 12, har vi drop-in för vaccination Covid 19 – DOS 1, på vår mottagning på Falsterbovägen 79b i Höllviken. Ta med Dig legitimation och fyll gärna i hälsodeklarationen i förväg och ta med när Du kommer.  I händelse av att Du är sjuk och har förkylningssymptom skall Du inte vaccinera Dig. 

Många bokar tid för vaccination och kommer sedan inte till den inbokade tiden. Tänk på att Du måste avboka tiden om Du inte kan komma. Du kan enkelt avboka Din tid genom att ringa oss på tel. 040- 45 96 40. Välj önskad mottagning och lyssna därefter på möjliga alternativ för knappval. Har Du frågor kring vaccinationen kan Du också tala med vår vaccinationskoordinator, knappval 0 (noll). 

______________________________________________________________________

VIKTIG ANGÅENDE VACCINATION COVID-19 PÅ NÄSETS LÄKARGRUPP

 • Vi vaccinerar för närvarande mot Covid-19 på våra två filialer
  • Näsets Läkargrupp, Filial Specialmottagning, Falsterbovägen 79b, Höllviken
  • Näsets Läkargrupp, Vårdcentralen, Bäckatorget 7, Skanör

Då vaccinationsbokningen på 1177.se görs via huvudenheten “Näsets Läkargrupp, Höllviken” är det viktigt att Du lägger på minnet vilken mottagning du har bokat så att du kommer rätt.

Om Du har glömt VAR Du bokat tid för vaccination….

Du kan via 1177 se “Dina bokade tider”. 
Typ av tid: – anger VAR Du har bokat Din vaccination. Se bild nedan. 
Vänligen bortse från att det efter Mottagning: står Näsets Läkargrupp, Höllviken om Du har bokat tid i Skanör.

 

Eventuell avbokning måste göras senast 24 timmar innan. Uteblivet besök debiteras med 300 kronor enligt Region Skånes riktlinjer.

 • De vaccin vi har nu ges vid två tillfällen. Beroende på vilket så får du andra sprutan på dagen 6 eller 10 veckor efter första sprutan. Dag och tid Du erhåller för andra sprutan kan INTE bokas om. 
 • Du kan som patient inte välja vilket vaccin Du skall få.
  • Om man kommer till sin bokade vaccinationstid och väl här avböjer att bli vaccinerad – för att man vill ha vaccin från annan leverantör – så kan vi INTE garantera att vi kan erbjuda annat vaccin längre fram.
 • Det är INTE tillåtet att boka mer än en tid för vaccinering i sitt eget namn (via Bank-ID) för annan eller yngre person. Dubbelbokade tider kommer att raderas.
 • Tänk på att klä Dig varmt om vädret är kallt. Det kan bli viss väntan utomhus då vi har många att vaccinera och vill undvika trängsel inomhus. 
 • Efter vaccinationen måste du stanna kvar 15 minuter. Detta för Din egen säkerhet!
 • Du kan inte vaccinera Dig om Du är förkyld och har feber. I så fall ber vi Dig boka om Din tid.

____________________________________

 

HÄR KAN DU LÄSA MER OM COVID 19

1177.se

Folkhälsomyndigheten

Här kan Du ladda ner HÄLSODEKLARATIONEN