Covid-19

Information om Covid 19 och vaccination

UPPDATERING   2021-01-22

Näsets Läkargrupp följer Region Skånes prioriteringsplan för vaccination (Covid19). Vi är klara med vaccinationen för både patienter och personal på Postiljonen och Omtankens Hus i Höllviken.  Näst i tur är St Knut i Skanör.

Vi beställer varje vecka vaccin men tyvärr blir vi från Region Skåne inte alltid tilldelade den mängd vaccin som vi har beställt. Den kommande veckans vaccination på St Knut i Skanör kommer att kunna genomföras som planerat.  Däremot kommer vaccination för personer med hemsjukvård bli senarelagd. Detta är tyvärr inget vi kan styra över. Vi hoppas att Regionen snart får in större vaccinleveranser och därmed också kan leverera det antal doser som vi behöver.

 

NÄSTA STEG – VACCINATION FÖR PERSONER 70+
Alla kommer att erbjudas vaccin och i nästa steg kommer alla som är födda 1951 och tidigare att få ett personligt brev från Region Skåne med information om hur man skall gå tillväga för att boka tid för vaccinering. Brevet kommer också att innehålla en hälsodeklaration som skall fyllas i inför vaccinationen. Troligen kommer den vaccination att inledas i mitten av februari. 

Vi får många samtal och våra telefonsköterskor är hårt belastade. Vi ber Er därför att invänta brevet med information och därmed inte kontakta oss per telefon angående vaccinationsfrågor.

Det går inte att boka någon tid innan man fått personligt brev med information.