Covid-19

Information om Covid 19 och hur vaccinationen fortskrider

UPPDATERING   2021-04-20
Det finns fortfarande vaccinationstider att boka via 1177.se för Dig som är född 1956 och tidigare
I nästa vecka (v. 17) börjar Region Skåne skicka ut informationsbrev till alla som är 60+, dvs till Dig som är född 1961 och tidigare. Vi börjar att lägga ut vaccinationstider på 1177.se för denna grupp i slutet av innevarande vecka (v.16).

 

UPPDATERING   2021-04-15
Det finns nu gott om tider att boka på 1177 för Er som är födda 1956 och tidigare. Vi vaccinerar med både Pfizers och AstraZenecas vaccin allteftersom leveranserna anländer.

Tänk på att Du måste avboka Din tid om Du inte kan komma. Uteblivet besök debiteras med 300 kronor, detta enligt Region Skånes riktlinjer. Besöket skall avbokas senast 24 timmar innan.

Alla vårdgivare inom Region Skåne som vaccinerar mot Covid-19 tilldelas vaccin efter hur många patienter man har listade. Vi hoppas självklart att våra listade patienter väljer att vaccinera sig hos oss. Skulle man av någon anledning välja att just vaccinera sig hos en annan vårdgivare så är det inget krav på att lista sig där hos den vaccinerande enheten. Tänk på att om Du väljer annan vårdgivare för Din vaccination så måste Du också vaccineras med dos två vid den enheten. 

 

UPPDATERING   2021-04-12
Nu har vi öppnat upp bokningen av vaccination för dem som är födda 1956 och tidigare. Nya tider kommer att läggas ut efter hand.

Vänligen notera att den första tiden går att av- eller omboka. Den andra sprutan får du på dagen 6 eller 10 veckor senare, beroende på vilket vaccin du erhåller. Tiden för andra sprutan får du veta när du får spruta nummer ett. Tiden Du erhåller för andra sprutan kan inte bokas om.

 

UPPDATERING   2021-04-07
Vi har nu fått besked om nya leveranser av vaccin och därför finns det åter tider att boka på 1177.se. Vi hälsar alltså Er som är födda 1951 eller tidigare välkomna att boka. För den som inte har Bank-ID går det, imorgon torsdag, att ringa och boka tid. 

Det är många som vill bli vaccinerade och vi kan tyvärr inte erbjuda vaccin åt alla samtidigt. Men alla som vill ha vaccin kommer att erbjudas tid. Efter hand som vi får vaccinleveranser så lägger vi ut nya bokningsbara tider. 

Kl. 08.00
Tyvärr har vi just nu en driftstörning på 1177, vilket gör att man för tillfället inte kan boka några vaccinationstider. Region Skåne/1177 arbetar med problemet och vi hoppas att det snart skall vara löst. Vi beklagar och hoppas på Er förståelse och Ert tålamod.

 

UPPDATERING   2021-04-06, kl. 15.30
Vi öppnar nu upp vaccinationsbokningen på 1177.se för alla som är 70+ dvs födda 1951 eller tidigare. 

Många efterfrågar information om AstraZenecas vaccin. Region Skåne har sammanställt ett faktablad om vaccinet som Du kan läsa här.

Vi vill åter påminna om att det inte är möjligt att välja vilket vaccin man skall få. Om man av någon anledning väljer att avstå från erbjuden vaccination och senare ångrar sig så kan man vaccinera sig senare med den breda allmänheten i fas 4. Men inte heller då kan man välja vaccinsort.

 

UPPDATERING   2021-04-01
Nu finns det åter vaccinationstider att boka på 1177.se. Bokningen är fortsatt öppen för personer födda 1945 och tidigare (+76). Vi beräknar att vi någon gång i veckan efter påsk kan börja erbjuda vaccinationstider för gruppen 70+.

____________________________________

VIKTIG ANGÅENDE VACCINATION COVID-19 PÅ NÄSETS LÄKARGRUPP

 • Vi vaccinerar för närvarande mot Covid-19 på våra två filialer
  • Näsets Läkargrupp, Filial Specialmottagning, Falsterbovägen 79b, Höllviken
  • Näsets Läkargrupp, Vårdcentralen, Bäckatorget 7, Skanör

Då vaccinationsbokningen på 1177.se görs via huvudenheten “Näsets Läkargrupp, Höllviken” är det viktigt att Du lägger på minnet vilken mottagning du har bokat så att du kommer rätt. Eventuell avbokning måste göras senast 24 timmar innan. Uteblivet besök debiteras med 300 kronor enligt Region Skånes riktlinjer.

 • De vaccin vi har nu ges vid två tillfällen. Beroende på vilket så får du andra sprutan på dagen 6 eller 10 veckor efter första sprutan. Dag och tid Du erhåller för andra sprutan kan INTE bokas om. 
 • Du kan som patient inte välja vilket vaccin Du skall få.
  • Om man kommer till sin bokade vaccinationstid och väl här avböjer att bli vaccinerad – för att man vill ha vaccin från annan leverantör – så kan vi INTE garantera att vi kan erbjuda annat vaccin längre fram.
 • Det är INTE tillåtet att boka mer än en tid för vaccinering i sitt eget namn (via Bank-ID) för annan eller yngre person. Dubbelbokade tider kommer att raderas.
 • Tänk på att klä Dig varmt om vädret är kallt. Det kan bli viss väntan utomhus då vi har många att vaccinera och vill undvika trängsel inomhus. 
 • Efter vaccinationen måste du stanna kvar 15 minuter. Detta för Din egen säkerhet!
 • Du kan inte vaccinera Dig om Du är förkyld och har feber. I så fall ber vi Dig boka om Din tid.

____________________________________

FAS 1 – VACCINATION FÖR PERSONER- PÅ SÄRSKILT BOENDE/MED HEMSJUKVÅRD

FAS 2 – VACCINATION FÖR PERSONER 65+
Alla kommer att erbjudas vaccin och i detta steg kommer alla som är födda 1956 och tidigare att få ett personligt brev från Region Skåne med information om hur man skall gå tillväga för att boka tid för vaccinering. Brevet kommer också att innehålla en HÄLSODEKLARATION som skall fyllas i inför vaccinationen.

FAS 3 
– Personer 60-64 år.
– Personer i åldern 18-59 år med sjukdom eller tillstånd som innebär en riskökning.
– Personer med tillstånd som innebär svårigheter att följa råd om smittskyddande åtgärder (tex vid demenssjukdom).

FAS 4
När alla prioriterade grupper blivit vaccinerade kommer personer över 18 år och som inte har en större risk att bli allvarligt sjuk, att bli erbjuden vaccin. 

 

HÄR KAN DU LÄSA MER OM COVID 19

1177.se

Folkhälsomyndigheten